Nieuws archief 2024

18-04-2024

De Belangen Vereniging Vrij Wonen BVVW

De landelijke organisatie BVVW, Belangen Vereniging Vrij Wonen.

Belangrijk is voor eigenaren om hier lid van te zijn/worden. De vereniging is hier ook lid van. U kuntzich hier aanmelden.

Lidmaatschap voor een jaar is €35,00.

De vereniging is aangemeld, maar als individueel eigenaar is het zeker het aanraden waard om hier lid van te worden.

18-04-2024

Steeds meer gemeenten; WEG uit je recreatiewoning

 In steeds meer gemeenten in Nederland worden mensen uit hun huizen gezet na vele jaren van gedogen.

 Ongelijkheid in Nederland wordt steeds groter lees de krantenartikels in de mediatheek

 

30-03-2024

Artikel Leeuwarder Courant

Ook de Leeuwarder Courant heeft aandacht geschonken aan de beslissing van de gemeenteraad van Ooststellingwerf.

U kunt in de Mediatheek het hele artikel lezen.

 

 

30-03-2024

Legaliseren van vakantiewoningen op De Hildenberg

De provincie bevestigt via een woordvoerder dat het legaliseren van permanente bewoning op De Hildenberg in Appelscha meetelt voor de opgave van 700 woningen, die de gemeente Ooststellingwerf heeft toegezegd te bouwen.

Dat was ook een argument van het college om het niet te willen, want dan kan er dus minder gebouwd worden.

 https://nieuweooststellingwerver.nl/oosterwolde/Legaliseren-van-vakantiewoningen-op-De-Hildenberg-in-Appelscha-leidt-tot-minder-woningbouw-in-Ooststellingwerf-28970943.html

  

23-03-2024

Instagram en X

Vereniging de Hildenberg nu ook te vinden op INSTA en X 

   

23-03-2024

"Mensen gaan kapot" quote in commissievergadering

Permanente bewoning op de Hildenberg in Appelscha blijft de gemoederen nog wel even bezig houden. 'Mensen gaan kapot. De schade is groot'

https://nieuweooststellingwerver.nl/dorpen/Permanente-bewoning-op-de-Hildenberg-in-Appelscha-blijft-de-gemoederen-nog-wel-even-bezig-houden.-Mensen-gaan-kapot.-De-schade-is-groot-28945338.html

De vereniging van eigenaren kwam met diverse insprekers tot een goed onderling afgestemde inbreng. En het was geen verrassing dat nog eens flink werd geprotesteerd tegen de plannen van het college om over drie jaar te gaan handhaven op permanente bewoning.

 

Lees de inspreeknotities op de pagina mediatheek

 

 

23-03-2024

Bewoners houden vurig pleidooi voor legalisering

https://nieuweooststellingwerver.nl/dorpen/Bewoners-houden-vurig-pleidooi-voor-legalisering-van-permanente-bewoning-op-De-Hildenberg-in-Appelscha-28854854.html

 

,,Recreëren, golven en wonen naast elkaar in goede harmonie.’’ Dat wil 90% van de eigenaren van een recreatiewoning op De Hildenberg in Appelscha.

In feite pleiten ze voor het voortbestaan van de huidige situatie. En om dat met bewijs te ondersteunen, werd de gemeenteraad van Ooststellingwerf dinsdagavond door voorzitter Nicolette Klijnhout van de Vereniging Hildenberg een document aangeboden.

 

De raadscommissie kreeg van drie insprekers een vrijwel identieke boodschap te horen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er best zijn om illegaal bewoonde recreatiewoningen te legaliseren. Het park is volgens Fred Stegman nooit opgezet als een verhuurpark. Het was vooral bedoeld om vijftigplussers een tweede woning te kunnen laten kopen. 

 

De inspreeknotities van die avond vindt u in de mediatheek


 
Het betrof de volgende onderwerpen;

 (1) Een samenvatting van de ‘Visie op de toekomstbestendigheid van Buitenplaats de Hildenberg;

 (2) Procesgang om tot goede besluitvorming te komen en

 (3) een aantal lopende juridische kwesties.

 

20-01-2024

Samenvatting en Afspraken BdH

 Samenvatting Visie Buitenplaats de Hildenberg & Afspraken die gelden voor eigenaren (en andere gebruikers) van woningen zijn enigszins   aangescherpt.

 Onze gezamenlijk vastgestelde visie (welke door meer dan 90% van alle de eigenaren op BdH en ook het management van Golfpark en     Grandcafé/Restaurant de Hildenberg wordt onderschreven) is in de meest actuele versie nog wat kernachtiger – in 5 punten – geformuleerd. Zie   hiervoor de mediatheek

 

 Bij de aankoop van een woning op BdH heeft eenieder getekend o.a. voor het in eigendom nemen van een woning aan een Golfbaan en het zgn.   Beeldkwaliteitsplan dat van toepassing is. Veel eigenaren laten familie en/of vrienden en/of huurder gebruik maken van hun woning. Maar omdat je   niet kunt verwachten dat eenieder de spelregels op zijn netvlies heeft staan, was er al een document met daarin de meest essentiële zaken uitgelicht   en gepubliceerd op de website.

 De meeste afspraken waren al bekend en stonden ook op de website. En zijn ook niet meer dan logisch vanuit het gedachtengoed ‘respect vóór en   rekening houden mét en respect vóór. Deze versie is te lezen in de mediatheek heeft nog een kleine uitbreiding gekregen m.b.t. het afsteken van vuurwerk op BdH (zie afspraak nr. 12).

20-01-2024

Kennismakingsgesprek Summio

 Eerste kennismakinggesprek met Summio en afvaardiging bestuur VdH verloopt goed.

 Nicolette Klijnhout en Dieneke Mandema hebben kennis gemaakt met de heer Cees Santifort van Dormio/Summio. Naast de kennismaking is   uitgebreid gesproken over de ambities en zienswijze van Summio en heeft Cees Santifort goed geluisterd en gereflecteerd op de informatie die hij

 al had ontvangen en wat in dit gesprek nader is toegelicht.

 

 Goed om te horen was dat Dormio/Summio nadrukkelijk afstand neemt van de handhavingsverzoeken van zowel ‘Beheer Hildenberg’ als van ‘twee   eigenaren’.

 

 Afspraken:

  •  De heer Stantifort geeft vrijdag a.s. een terugkoppeling van dit gesprek aan de heer Wiebo Hinsen (directeur Summio).
  •  Santifort neemt kennis van onze Visie die door meer dan 90% van de eigenaren wordt onderschreven
  •  Santifort neemt kennis van het document “afspraken eigenaren van woningen op BdH’. Hij zal het document “afspraken huurders van Summio op BdH” aan ons mailen. Zodat we deze twee documenten naast elkaar kunnen leggen om te bekijken of we e.e.a. nog nader kunnen/moeten   aanscherpen.
20-01-2024

thema BdH op 13-12-'23 voor de gemeenteraad

 Terugkoppeling themabijeenkomst op 13 december jl. voor de Raad: ‘Pilot de Hildenberg’ en de vervolgactie vanuit het bestuur VdH.

  •      Zoals in nieuwsbrief nummer 25 (alleen voor leden) met onderbouwing is aangegeven, treft u bijgaand de volgende informatie aan:
  •       Presentatie van projectleider Geesje Swinkels en jurist Peter Stevens
  •       Brief van Bestuur VdH aan Burgemeester en wethouders en fractieleden met daarin onze reflectie van hetgeen 13 december is gepresenteerd.
20-01-2024

Gesprek met de projectleider VVP

 Een afvaardiging van het bestuur VdH heeft 22 november een gesprek gehad met de projectleider Geesje Swinkels, wethouder Van Weperen en     mevrouw Kroft. Afgesproken is dat het bestuur een reactie mocht geven op het conceptverslag en dat bijlagen rondom visie en aantallen worden   toegevoegd. Hoewel de bijlagen al enige weken geleden verstuurd zijn en ook onze reactie op het conceptverslag, hebben wij nog niet het definitieve   verslag gezien. Zodra de stukken binnen zijn, stellen we u op de hoogte.